Even voorstellen; uw Shiatsu therapeut Thea Ruitenberg,  

Tijdens mijn werk als schoonheidsspecialiste heb ik ervaren dat massages mensen weer in beweging brengt. Dit wilde ik meer gericht gaan toepassen. Doelgericht een massage geven om een klacht te behandelen. Dit kan met Shiatsu.  

Deze vorm van massage waarbij je behandelt met verschillende drukniveaus gaat uit van een holistische benadering. Het was voor mij altijd al een boeiende vraag waarom de ene mens wel klachten had en de ander nooit. Dus eigenlijk was ik op zoek naar de oorzaak van de klacht. Want alleen als je de oorzaak weet kan je de klacht beïnvloeden. 

De Chinese geneeskunde (TCM) vormt de baiss voor de diagnose.
Dit diagnostisch model geeft een andere invalshoek om klachten te behandelen dan het Westerse diagnostisch model. Niet beter of slechter maar wel anders! 
Het is voor mij erg belangrijk om deze twee manieren van denken met elkaar te combineren en uit beide systemen de beste mogelijkheden te halen. Samenwerking met de westerse geneeskunde biedt mijn inziens hele goede mogelijkheden.

Naast de beroepsopleiding heb ik ook de de opleiding Westerse Medische Basiskennis gedaan. Voor mij is dit een begin. Bijscholingen zijn noodzakelijk om je te ontwikkelen en te groeien als therapeut.

Mijn doel is een ieder te laten ervaren dat lichaam en geest één geheel zijn. Dat er een verbinding is tussen deze twee. Vanuit deze ervaring het zelfhelend vermogen van het lichaam aan te spreken en te stimuleren. Klachten beïnvloeden door een zachte maar duidelijke aanraking. En altijd met respect voor de grens van het lichaam!

Shiatsu is Bodycoaching