Het wordt bijna als normaal gezien mensen rugklachten ondervinden. Rugklachten die als 'normaal' worden benoemd maar niet zo voelen!

Shiatsu therapie is zeer goed bruikbaar bij problemen rond rugklachten. Heb je wel eens rug klachten, dan is er volgens de Chinese geneeskunde sprake van een energie blokkade. En daar is vaak iets tegen te doen.
 

Wat doet Shiatsu bij rugklachten:

Met een uitgebreide intake worden rugklachten in kaart gebracht. De Chinese geneeskunde gaat ervan uit dat rug klachten veroorzaakt worden door blokkades in het lichaam. Met Shiatsu hef je de blokkades op waardoor rugklachten verminderen of geheel verdwijnen.

Wat is Shiatsu:
  • het is gerichte subtiele druk uitoefenen met duim of hand.
  • het is gewrichten in beweging brengen door uitvoering van rotaties binnen de grenzen van je lichaam.
  • het is het lichaam wakker schudden, het maakt ruimte in je lichaam.
  • het activeert het zelfhelende vermogen van je lichaam.
  • het is ontspannend, ook dagen na de behandeling.

Niet iedere rugklacht zal met Shiatsu te behandelen zijn net zo min als iedere rugklacht te behandelen is met een pil. Een intake is een belangrijk onderdeel van uw rugklachtbehandeling.
Blijkt bij de intake dat Shiatsu niet kan bijdragen aan het verminderen of oplossen van uw rugklachten dan verwijs ik u door. Het samenwerken met andere disciplines vind ik belangrijk en zinvol. Zowel met de reguliere medische zorg als met de complementaire zorg.
Shiatsu therapie kan aanvullend gegeven worden naast een reguliere behandeling. Het is goed om dit in overleg met de behandelend arts te doen.