Even voorstellen; uw Shiatsu therapeut Thea Ruitenberg,  

?Shiatsu is mijn ikigai! 

Het was voor mij altijd al een boeiende vraag waarom de ene mens wel klachten had en de ander nooit. Dus eigenlijk was ik op zoek naar de oorzaak van de klacht. Want alleen als je de oorzaak weet kan je de klacht beïnvloeden. 

De Chinese geneeskunde (TCM) vormt de baiss voor de diagnose.
Dit diagnostisch model geeft een andere invalshoek om klachten te behandelen dan het Westerse diagnostisch model. Niet beter of slechter maar wel anders! 
Het is voor mij erg belangrijk om deze twee manieren van denken met elkaar te combineren en uit beide systemen de beste mogelijkheden te halen. Samenwerking met de westerse geneeskunde biedt mijn inziens hele goede mogelijkheden.

Na de 3 jarige beroepsopleiding heb ik verschillende na- en bijscholingen gevolgd. Chi Nei tsang, Tok sen en andere bijscholingen integreer ik met de shiatsu. In 2018 heb ik de opleiding 'Chinfood' afgesloten. Als het lichaam niet goed gevoed wordt zal dat altijd reacties geven. Een voedingsadvies kan onderdeel van de behandeling vormen.
In oktober 2018 heb ik een studiereis naar Japan mogen maken. Zen shiatsu scholing; gegeven door Dhr. Masunaga en Philippe Vandenabelee.  Door mijn aanwezigheid in Japan kan ik nog meer de gedachte achter Shiatsu 'voelen'. Shiatsu is het wederzijds steunen van twee mensen. Door middel van een massage je gesteund voelen in ieder vezel van je lijf! Je hierdoor beter gegrond voelen waardoor je het leven van alledag weer beter aankan.

Mijn doel is een ieder te laten ervaren dat lichaam en geest één geheel zijn. Dat er een verbinding is tussen deze twee. Vanuit deze ervaring het zelfhelend vermogen van het lichaam aan te spreken en te stimuleren. Klachten beïnvloeden door een zachte maar duidelijke aanraking. En altijd met respect voor de grens van het lichaam!

Shiatsu is Bodycoaching