Recept van de granenpap:
50% gierstvlokken/50% gerstvlokken.  Zet het 1 cm onderwater. Daarbij voegen: rozijnen, gestampte/gehakte noten zoals cashew, amandel, hazelnoot, geschaafde kokos, zwart sesamzaad.
Als variatie en/of extra toevoeging: gesneden appel, een ei.

Voeg er nog een eetlepel kokosolie/vet aan toe. Zet dit op zacht vuurtje. Breng zachtjes aan de kook. Roer het in het begin goed om. Het hoeft maar 3 minuten als je  de voorgestoomde gerst gebruikt.  Bijvoorbeeld granen van Primeal of de Halm.
Het ei gooi ik er op het laatst door en blijf ik doorroeren totdat al het ei gestold is. 

Je kan er nog kruiden aan toevoegen; ik gebruik dan vaak dragon en oregano. De kruiden kook je mee.
1 half theelepeltje miso is er ook lekker door. Miso pas toevoegen als de pap uit de pan is. 

Goed voor/tegen opstipatie is 2 eetlepels lijnzaad kapot wrijven vlak voordat je het door je pap doet in de kom. Als je het te lang van tevoren al wrijft/crushed dan vervliegt het werkzame bestanddeel.
Let op dat de pap nat genoeg blijft.

Ik maak voor mezelf altijd een pot met een papmengsel: vlokken, zwart sesamzaad, gehakte noten, geschaafde kokos. Daar kan ik dan ’s morgens zo wat uitscheppen… voor het gemak. Meestal maak ik ook voor drie dagen! Bewaar de rest in de koelkast. 
Succes!